vrijdag 11 oktober 2013

Wedden dat!?

Ik val maar meteen met de deur in huis: op deze plaats durf ik te wedden dat het mij gaat lukken de komende tijd enkele leerlingen, van de scholen waarmee ik regelmatig contact heb, enthousiast te krijgen voor deelname aan De Weddenschap! De bedoeling is dat zoveel mogelijk jongeren deze uitdaging aangaan. Maar docenten, conciërges en schooldirecteuren mogen natuurlijk ook meedoen
;-)

De Weddenschap: is een laagdrempelige leescampagne voor VO-scholen, een uitdagend middel om leesplezier bij jongeren op de kaart te zetten.
3 BN’ers hebben een actieve rol in deze campagne, het zijn: ondernemer/presentatrice/jurylid Stacey Rookhuizen, de acteur Mamoun Elyounoussi (bekend van o.a. Pizzamaffia) en topkok Pierre Wind
Zij dagen leerlingen in flitsende promotiefilmpjes uit drie boeken te lezen in zes maanden tijd (de sluitingsdatum is 19 maart 2014).
In principe mogen de deelnemers elk Nederlandstalig boek lezen dat passend is bij hun leeftijd.  Het draait om het opdoen van positieve leeservaringen. De lezer staat centraal, niet zozeer het boek of de auteur. Het motto van De Weddenschap luidt “Wat je leest, ben je zelf!”. Daarmee wordt bedoeld dat er voor iedereen geschikte boeken zijn te vinden. De vraag ‘wat vind jij interessant/leuk/mooi/boeiend/spannend…’ moet het uitgangspunt zijn. Deze campagne is bedoeld om niet-lezers en aarzelende lezers over de streep te trekken.

Meedoen gaat als volgt: docenten melden de klas aan via de website, zij krijgen een inlogcode. Individuele leerlingen kunnen zich ook zelf registeren volgens onderstaande stappen:
1. Meld je aan op De Weddenschap
2. Kies een boek en lees het
3. Voer het boek in op de website
4. Laat weten wat je ervan vond
5. Herhaal stap 2 t/m 4 nog tweemaal
6. Lees je drie boeken voor 20 maart 2014

Ik daag de lezers van dit blog uit zich eveneens aan te melden! Gewoon beginnen door in de bibliotheek een mooi boek te komen lenen en dan gaan lezen! (Heerlijk toch met dit weer?!)

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten