zondag 6 oktober 2013

Thé Tjong-Khing en Sylvia Vanden Heede op bezoek

Feest, het is Kinderboekenweek. En dat is te merken in de bibliotheek en bij De Giraf. Afgelopen woensdag al kunnen genieten van Ingrid en Dieter Schubert, vandaag kwamen Thé Tjong-Khing en Sylvia Vanden Heede naar Dordrecht.

Samen zijn ze bekend van de verhalen van Vos en Haas. Op de jeugdafdeling van de bibliotheek begonnen zij hun verhaal. Mijnheer Thé (of gewoon Khing) vertelde hoe Vos en Haas, bedacht door Sylvia, eruit zijn komen te zien zoals ze er nu uitzien. Eerst een natuurgetrouwe vos en haas, maar deze Vos en Haas konden praten. Dus moesten ze rechtop staan. En rechtop staan in je blootje was het toch ook niet helemaal. Kleren aan. Vos was een grote snoeperd, vandaar dat hij uiteindelijk wat steviger uitgevallen was. Khing vertelde dit niet alleen, hij liet het direct op papier zien. Prachtig om deze bekende illustrator aan het werk te zien.

Daarna las Sylvia Vanden Heede voor uit Vos en Haas en het feest van Uil. Nou voorlezen ... een combinatie van voorlezen en toneelspelen. Heel leuk om naar te luisteren en te zien. En ik heb, als regelmatige voorlezer, allerlei ideeën opgedaan.


Ook Het spel van Jak, het valse lievelingetje van Thé Tjong-Khing, las Sylvia voor. Mijnheer Thé (die al 80 jaar is) sloot af met het maken van tekeningen waarbij de kinderen moesten raden wat voor figuurtje hij op het papier zette.

En daarna gingen beiden naar De Giraf voor het signeren van hun boeken. Gezien de lange rij wachtenden was ook dat een succes.

De Kinderboekenweek is al druk bezig, maar er zijn nog vele activiteiten te doen in de Bibliotheek A tot Z. Hier vind je het programma.


Erna Wouters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten