dinsdag 2 juli 2013

dBos van start op de Margrietschool in Zwijndrecht

Afgelopen donderdag is de eerste de Bibliotheek op School in Zwijndrecht officieel geopend door Loco-burgemeester E. Vissers. Op het schoolplein van PCBS de Margrietschool hadden zich alle leerlingen met hun meester of juf verzameld. En ook een aantal belangstellende ouders was aanwezig. Zij hadden zich al kostelijk vermaakt om onze inspanningen het boekendomino voor de, best wel harde, wind te behoeden.

We begonnen de opening met het zingen van het lied 'Hallo Wereld' door alle kinderen. Daar hadden we bewust voor gekozen omdat de Margrietschool een Wereldschool is en... met boeken gaat er een wereld voor je open! Dus dit lied was dubbel toepasselijk.
Na een woordje van de Loco-burgemeester en van Ankie Kesseler, directeur van de Bibliotheek A tot Z, was het moment daar. De locoburgemeester gaf het eerste boek van het boekendomino een zetje waarop de hele rij boeken omviel tot aan de muur van het lokaal waarin dBos gevestigd is.
Hierna reikte meneer Vissers aan één kind van elke groep een bibliotheektasje uit met daarin o.a. de gratis pasjes waarmee de kinderen zowel op school (kleine pasje) als in de vestigingen van A tot Z (grote pas) hun boeken kunnen lenen.
Een goede reden om nogmaals met z'n allen 'Hallo Wereld' door de Lipperheystraat en omgeving te laten schallen.

Na het feestelijke buitengebeuren gingen alle kinderen weer naar hun klas om te worden voorgelezen. Voor de kleutergroep was dit extra spannend. Zij werden in kleine groepjes voorgelezen door o.a. Loco-burgemeester Vissers en bibliotheekdirecteur Ankie Kesseler, maar ook door enthousiaste bibliotheekmoeder Sonja.
Vervolgens hebben we er voor gezorgd dat de bibliotheek helemaal startklaar was om om drie uur de eerste leners te onvangen. En dat waren er velen, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

 
 
de Bibliotheek op School op de Margrietschool is twee middagen na schooltijd geopend. Dit is mogelijk dankzij de enthousiaste inzet van twee boekenmoeders en de beide conciërges van de school.
Na het volgen van een instructie draaien zij nu zelfstandig de bibliotheek.
En ik ben vandaag niet gebeld, dus het is ze weer prima gelukt!
 
Karin Theunissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten