woensdag 3 juli 2013

Amyra

Arjan Wilschut
Zeven kinderen van ons leescomité hebben eind vorig jaar het manuscript mogen lezen van dit boek. Kritisch als ze zijn, lieten Emma, Daan, Jente-Floor, Emily, Mees, Simon, en Jetske hun meningen en ideeën horen tijdens een bijeenkomst in januari. Arjan schreef hierover op zijn blog:  

De kinderen zijn slimme, getrainde lezers, dus het commentaar was haarscherp! Maar uiteindelijk was het oordeel positief, en werden de meest dringende vragen beantwoord. Ja, je kunt het boek los van deel 1 lezen. Ja, het is hier en daar ingewikkeld maar toch helder genoeg geschreven voor een doelgroep van 12+. En ja, ze zouden het boek zeker aanraden aan andere kinderen! Wow. Nog even sleutelen aan wat ingewikkelde passages en moeilijke namen, en dan is het boek eindelijk af! 

En nu, een half jaar later, ligt het in de winkel... Amyra, het tweede Boek van Aderyn. In dit vervolg op De Adelaar en de Koning beleef je de reis van Amyra, een meisje dat te vondeling is gelegd en aangenomen is door Halim, die haar leert lezen, schrijven én denken. Ze woont op Arzaka, een paradijselijk eiland honderden kilometers ten zuiden van Tir. Amyra heeft twee bijzondere gaven: ze is ontzettend slim, en ze kan lang haar adem inhouden. Met deze laatste gave duikt ze iedere dag naar haar Diepe Raadsel, een ruïne vol mozaïeken die de geheimen van haar verleden bewaren. Amyra is voorbestemd om het raadsel van de verdwenen koning van Tir op te lossen. Samen met Adair reist ze naar het legendarische land Tir, waar Vormveranderaars en vuurspuwende draken op de loer liggen. Het laatste deel van haar reis moet ze echter alleen gaan. Naar het hart van de Vuurberg, waar het Hoge Raadsel op haar wacht. 

En mijn eerlijke mening als niet-fanatieke fantasy-lezer? Vanaf  de eerste bladzijde werd ik meegezogen in dit verhaal. Ook al kon ik me de inhoud van het eerste deel niet echt meer herinneren, dit tweede boek stapt weer makkelijk in. Er zit dreiging en gevaar in het boek op een vrij realistische manier en nergens overdreven. Dat maakt het boek prettig leesbaar en vooral ook liefdevol!

Signeersessie
Arjan Wilschut komt zijn boek signeren tijdens de Dordtse Boekenmarkt a.s. zondag 7 juli om 12.00 uur.

Callenbach, € 16.95

bestellen?

Wilma Verhoeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten