dinsdag 21 mei 2013

Spelen met gedichten

Pierre Eggels

Dit boek reikt volwassenen mogelijkheden aan om kinderen in contact te brengen met poëzie. Het bevat zo'n 60 gedichten met creatieve opdrachten voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Allerlei onderwerpen en genres komen aan bod: dieren, familie, limericks, sprookjesgedichten, gedichten van vroeger en van nu. Er zijn korte en lange gedichten, gedichten met en zonder rijm, serieuze en grappige. 
Eggels put deels uit bestaande gedichten van Ted van Lieshout, Daan Zonderland, Jaap Robben en Edward van de Vendel, maar ook gebruikt hij gedichten van kinderen en anonieme versjes als inspiratiebron.

Op verschillende manieren kan er met deze bundel gewerkt worden: de docent kan op een vast tijdstip in de week een gedicht voorlezen, maar een gedicht kan ook gebruikt worden als ondersteuning bij een bepaald lesonderdeel. De docent heeft de mogelijkheid zelf te bepalen welke opdrachten geschikt zijn voor de groep. Het boek is ingedeeld in vier categorieën: gedichten voor kinderen vanaf groep 3/4, gedichten voor kinderen vanaf groep 4/5, gedichten voor kinderen vanaf groep 5/6 en tot slot zelf gedichten maken.

Pierre Eggels studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij volgde de opleiding voor docent drama aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven en is leraar Nederlands, CKV en drama. Hij is auteur van de succesvolle dramamethode 'Doe gewoon alsof!' en het 'Schrijfselboek'.

Uitgeverij Panta Rhei
€ 14,50

2 opmerkingen:

  1. Reacties van lezers/gebruikers van deze dichtbundel zijn altijd welkom bij uitgeverij Panta Rhei of bij de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is nu ook een deel 2. Nu voor kinderen van 10 tot 14 jaar en alle anderen die van mooie poëzie houden!

    BeantwoordenVerwijderen