vrijdag 15 februari 2013

Alle juryleden let op!

Welke schrijvers en boeken krijgen van de super-kritische juryleden de meeste stemmen in 2013?

Tot 1 maart 2013 kan er nog gestemd worden voor de Jonge Jury; jongeren tussen 12 en 16 jaar kiezen gezamenlijk het mooiste boek van 2011. Vorig jaar heeft Mel Wallis de Vries met Vals de meeste stemmen in de wacht gesleept. Voor dit jaar zijn er natuurlijk weer andere kanshebbers, bijvoorbeeld de schrijvers van de kerntitels. Bovendien worden iedere week op de site nieuwe boeken getipt waar op gestemd mag worden. Tijdens de Dag van de Jonge Jury, 17 april zullen we het horen.

De Nederlandse Kinderjury gaat nog beginnen: vanaf 6 maart t/m 17 mei kunnen alle kinderen vanaf 6 jaar in actie komen om te stemmen op hun favoriete boeken. Er staan verrassende boekentips op voor 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar om de keuze uit al die boeken wat gemakkelijker te maken. Je kunt ook op categorieën zoeken, bijvoorbeeld liefde, sport of dierenboeken.
In de bibliotheek en de kinderboekwinkel is de folder 'Handboek voor de Kinderjury' te krijgen met veel informatie, spelletjes en leestips. En dan nu maar snel van start gaan met leuke boeken uitkiezen.Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten