dinsdag 29 januari 2013

Nationale Voorleesdagen 2013

 
We zitten er nu middenin, in de Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheken is het feest en vast ook bij u op school en de peuterspeelzaal! En allemaal lezen we voor uit 'Nog 100 nachtjes slapen' dat geschreven en getekend is door Milja Praagman. Een heerlijk boek over het meisje Dorus dat geen 100 nachtjes wil wachten totdat ze jarig is, maar nu zin heeft in een feestje. En daar gaat ze wat aan doen!

Elke ochtend komt er een groep kleuters naar de bibliotheek waarmee Dorus haar feestje gaat vieren. We lezen voor met het Kamishibaikastje, maken de kinderkleren aan de waslijn van tante weer heel, kijken een filmpje van Dorus en natuurlijk trakteert Dorus op limonade en wat lekkers.
Een uur is eigenlijk veel te kort, want er is ook nog muziek en al die boeken in de bibliotheek willen de kinderen ook nog wel lezen...

Maar ook als u niet met uw kleuters op bezoek komt in de bibliotheek zijn er mogelijkheden te over om op school of speelzaal een feestje te maken van de Nationale Voorleesdagen. Met Dorus, maar ook met de andere boeken uit de Prentenboeken Top 10. Hieronder nog even voor u op een rij:

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2013
Agent en Boef en de BoefagentTjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Er was eens een vosje…Gitte Spee
Gek hondjeAdam Stower
Ik wil een knuffelDavid Melling
Neushoorns eten geen pannenkoekenAnna Kemp & Sara Ogilvie
Nog 100 nachtjes slapenMilja Praagman
Pieter de papegaaiduikerPetr Horácek
Superbeesje is al onderwegGuido van Genechten
VrolijkMies van Hout
Waarom lig jij in mijn bedjeJoke van Leeuwen

En bent u op zoek naar lessuggesties bij deze boeken om de kinderen in uw klas wat extra's te bieden naast de boeken? Dan kunt u de lesbrief met alle suggesties gratis aanvragen bij de Bibliotheek A tot Z via de volgende link: http://www.debibliotheekatotz.nl/formulieren/50952.prentenboekvanhetjaarlesbrief.html

De Voorleesdagen duren nog tot eind deze week, maar voorlezen uit deze boeken kan altijd!

Karin Theunissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten