vrijdag 18 januari 2013

2013 Het Jaar van het Voorlezen: dat wordt genieten!

2013 is door Stichting Lezen uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen.
Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat en stimuleert de eigen leesontwikkeling. Op sociaal-emotioneel gebied is het enorm waardevol door samen de wereld van het verhaal te verkennen, smeed je een warme band. 

Namens Stichting Lezen wenst de schrijver Bart Moeyaert ons een hele familie toe die in de 'mood' van het voorlezen is. (Kijk en geniet zelf even van dit korte filmpje).

 
Voorgelezen worden door iemand van wie je houdt is voor iedereen die luistert een cadeautje.

Overal in het land worden binnenkort rondes van de Voorleeswedstrijden georganiseerd voor PABO- studenten, leerlingen van de basisscholen en de VO-scholen. In de Bibliotheek A tot Z staan de diverse bibliotheekrondes gepland in februari en maart. Wij zijn hier volop met de voorbereidingen bezig, terwijl de kandidaten zich op school voorbereiden op deze 'strijd'.
Bij de consulenten in de Biebwinkel kunt u terecht voor voorleestips en informatie over de wedstrijden. Kom gerust eens langs.

Gelukkig staat voorlezen in veel gezinnen dagelijks op het menu, want er zijn nog zoveel mooie boeken om van te genieten en je hebt er een leven lang plezier van ...! Ik stel voor om dit Jaar van het Voorlezen direct te verlengen met 50 jaar! Anders komen we tijd tekort.

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten