vrijdag 7 september 2012

Bijblijven!

Als echte leesbevorderaar probeert u natuurlijk bij te blijven op het gebied van Jeugd- en jongerenliteratuur. Dat is niet eenvoudig want er gebeurt bijna dagelijks wel wat op dit front. Natuurlijk volgt u dit blog (Elke dag een nieuw verhaal) en vindt daarin bijna dagelijks nieuwe titels van Kinderboekwinkel de Giraf en bruikbare tips over leesbevordering, mediawijsheid en / of cultuureducatie vanuit onze Biebwinkel.

Wist u dat u met de Nieuwsbrief van Leesplein  regelmatig nog een hele mooie aanvulling krijgt op dit geheel; van schrijversportretten tot keuzelijsten, van tips rond voorlezen tot nieuwsberichten uit de wereld van het kinderboek, van theaterproducties naar aanleiding van (kinder)boeken, films en luisterboeken tot leesbevorderende acties, en nog veel meer voor 0 - 15 jarigen. Sinds juni helemaal in een nieuw jasje gestoken.
Via de website: www.leesplein.nl kunt u zich eenvoudig aanmelden. Op Twitter is Leesplein overigens ook actief. De link naar het laatste nummer van de Nieuwsbrief, september 2012, treft u hierbij aan.

Zo lukt het vast om dit schooljaar weer enthousiast met kinder- en jeugdboeken aan de slag te gaan! De bibliotheekconsulenten van de Bibliotheek A tot Z stimuleren dit graag.

Dominique Janssen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten