dinsdag 24 april 2012

Over-Levende Monumenten!

De provincie Zuid-Holland heeft het jaar 2012 uitgeroepen tot themajaar Over-Levende Monumenten! Over-Levende Monumenten zijn monumenten die een andere bestemming hebben gekregen of nog krijgen. Een goed voorvoorbeeld daarvan is natuurlijk de Gulden Os waar de Centrale Bibliotheek in Dordrecht in gevestigd is.
Speciaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs is er een educatieprogramma ontwikkeld over dit thema. Dit programma bestaat onder andere uit het project Out of the Box! en een themabus.

Out of the Box!
Met het project Out of the Box! denkt u met de klas na over herbestemming van een monument bij u in de buurt. Juist kinderen komen met de creatiefste oplossingen! In vier lessen komen zij alles te weten over monumenten en herbestemming, onder andere door bezoek van een architect en een themabus vol multimedia van de bibliotheek. De leerlingen vullen als eindopdracht een houten box met hun zelfbedachte oplossing voor het gebouw.  

Eerste 12 klassen gratis!
Meldt u snel aan, want de eerste 12 aangemelde klassen in Dordrecht kunnen gratis deelnemen aan dit uitgebreide programma. Het project wordt uitgevoerd in september 2012. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst.

Themabus
Voor andere klassen is de themabus ook te reserveren. In de bus is een multimediale presentatie over monumenten te zien. In een les van anderhalf uur gaan de leerlingen onder begeleiding van een jeugdbibliothecaris op zoek naar informatie over monumenten. Als mediawijze monumentenwachters stappen zij de bus weer uit!
Deze les kost €60,= excl. btw.

U heeft hierover inmiddels al bericht gekregen van zowel het Erfgoedhuis Zuid-Holland als de Bibliotheek A tot Z.

Informatieworkshop
Woensdagmiddag 6 juni is er een gratis informatieworkshop in de Biebwinkel A tot Z waarin u meer informatie kunt krijgen over het project Out of the Box!
De workshop wordt van 14.30 tot ca. 15.30 uur gegeven door Aagje Gosliga van ProBiblio.

U kunt zich hiervoor opgeven via www.debibliotheekatotz.nl  
Karin Theunissen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten