dinsdag 17 april 2012

Jeugdflora

Annette Fienig

Wij zijn FAN van FIENIEG! Je herkent telkens haar hand in de diversiteit van haar werk.

De gezellige zoekboeken voor jonge kinderen waarop zoveel te ontdekken valt, zoals 'Een speurtocht door sprookjesland'. Een aantal jaren geleden hadden we de originele prenten uit dat boek in onze etalage.

En dan haar poëtische werk, samen met Koos Meinderts, zoals het laatst op een besneeuwde winterse dag verschenen 'Het sneeuwmeisje', zo ontroerend. En zeker ook de prachtige bundel 'Het regent zonlicht', waarbij Koos zich bij het dichten liet inspireren door haar prenten.

En nu verschijnt er weer een boek van haar uit een ander genre dat zij graag en vaardig beoefent: de natuurboeken, die telkens met zorg worden uitgegeven door Cyclone. Deze nieuwste titel 'Jeugdflora' is geheel van haar hand, zowel in tekst als beeld. Heerlijk, zo'n niet vertaalde bundel met planten die je echt in Nederland kunt ontdekken. Zoals het een goede Flora betaamt legt Annette uit hoe we kunnen determineren en deelt ze de planten in de index o.a. op kleur in. De planten zijn alfabetisch opgenomen, bovenin de bladzijde zie je direct waar je die plant zou kunnen vinden. 

Een lief, mooi en bruikbaar boek!

Cyclone, € 9,90

Elseline Knuttel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten