zaterdag 2 juli 2011

Winnaars Kinderjury

Altijd weer spannend, de uitreikingen van de Prijs van de Kinderjury! Maar liefst 28.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek dat in het afgelopen jaar is uitgekomen. De winnaars van dit jaar zijn afgelopen week bekend gemaakt:

Fantasia V van Geronimo Stilton (6-9 jaar) en Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) van Francine Oomen (10-12 jaar).


Een nieuwe 'prijs' van de Kinderjury is de Pluim. Dit is een eervolle vermelding voor boeken die door de Senaat van de jury zijn uitgekozen omdat zij het zulke bijzonder boeken vonden. In de Senaat zitten 12 kinderen, uit iedere provincie een, en zij schrijven de officiele kinderjuryrapporten en mogen de prijs aan de schrijvers uitreiken. Kinderen die dit ook eens willen meemaken mogen solliciteren via deze website. De winnaars van de Pluim zijn:

Sophie en de pinguïns van Edward van de Vendel en Dumnmie de mummie en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten.

Nog meer aanraders om mee op vakantie te nemen of in de klas te zetten. De Giraf en de bibliotheek hebben ze allebei in de collectie. Rondom de volgende Kinderjury heeft de bibliotheek een lesproject voor groep 7. Meer informatie staat in de brochure en scholen kunnen zich aanmelden via deze formulieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten