maandag 11 juli 2011

Elke dag een nieuw verhaal bij De Giraf


Matched - Ally Condie

Vandaag op het blog het boek wat ik dit weekend gelezen heb. Het lag al een tijdje op het stapeltje leesexemplaren maar afgelopen zondag was het dan zover. Een verhaal wat mijn hele (zonnige) dag in beslag nam en mij roodverbrande schouders opleverde. Zoals de trilogie Hongerspelen (auteur Collins) mij in de greep hield, lukte dat Matched ook bijna. De laatste hoofdstukken moeten vandaag echter nog gelezen worden.


Matched is het eerste deel in een trilogie over de zeventienjarige Cassia, die opgroeit in De Unie, een toekomstige maatschappij waar alles perfect is. De Autoriteiten bepalen dat je het werk doet dat je kan én leuk vindt, eet wat goed voor je is, pijnloos sterft op je tachtigste én dat je op je zeventiende gekoppeld wordt aan jouw perfecte match.

Cassia’s match blijkt haar beste vriend Xander. Maar als ze zijn digitale gegevenskaart opent, ziet ze een foto van een andere jongen. Hoe kan dat, en wie is die jongen? Cassia wil meer weten en ontdekt met gevaar voor eigen leven dat het bestaan in De Unie helemaal niet zo perfect is als dat lijkt.

Nieuws en meer info op de site van Matched

In juli, augustus en september
2 boeken voor de prijs van 1
één voor jezelf en één om weg te geven
voor maar € 16,95

1 opmerking:

  1. Fascinerend boek, om lang bij stil te blijven staan. Deel 2 verschijnt medio november lees ik op de site van Matched. Ik kijk er naar uit!
    De Hongerspelen heb ik ook verslonden!

    BeantwoordenVerwijderen