zaterdag 9 juli 2011

We gaan op vakantie en nemen mee............


Het is nu echt zover: de grote zomervakantie is begonnen.
Spulletjes inpakken en daar gaan we, de auto in, met het vliegtuig, of misschien wel een lange reis met de bus, trein of boot.
Leuk om rond te kijken naar de nieuwe dingen die we onderweg allemaal zien. Maar ook dat gaat op een gegeven moment vervelen.
Wat dan?
Een boekje lezen!
Maar wat als je wagenziek wordt als je zit te lezen; de trein schudt; er hoge golven zijn of het vliegtuig in luchtzakken terecht komt?
Dan hebben wij misschien een oplossing: leen een luisterboek in de bibliotheek. Helemaal gratis en voor een periode van 4 weken!
Ze zijn er voor kinderen in alle leeftijden.

Voor de jongsten:
Het vrolijke vakantie luisterboek
2 uur lang kun je luisteren naar verschillende verhaaltjes, hoorspelen, versjes en liedjes van o.a. Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt, Eric Carle en Roald Dahl.

Wil je graag naar verhalen luisteren waarin één persoon de hoofdrol speelt dan zijn misschien de verhalen van Pluk van de Petteflet wel iets voor je.
Ruim 6 uur kun je luisteren naar de avonturen van Pluk, die op een zolderkamertje van de Petteflet woont. Hij is de held en redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren.
Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hou je van de verhalen van Harry Potter?
Dan kun je hele verre reizen maken. Zowel in je fantasie als door het luisteren naar de verhalen die voorgelezen worden door beroepsverteller Jan Meng.
Ademloos kun je luisteren naar de stemmen die hij aan de personages uit de boeken meegeeft, ondertussen fantaserend over duistere tovenaars en sidderende toverspreuken.
Alle boeken van Harry Potter zijn door Jan Meng ingesproken op cd en geven wekenlang luistergenot.
Vanaf 11 jaar, maar zeker ook geschikt voor vaders en moeders.

Wil je weten welke boeken nog meer als luisterboek te beluisteren zijn?
Kom dan naar de bibliotheek!

Prettige vakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten