donderdag 5 mei 2011

Veilig internet

Kleine kinderen worden groot. Voor je het weet gebruiken ze woorden waar je nog nooit van gehoord hebt. Je weet dat ze nog geen Engels gehad hebben, maar toch praten ze over firewalls, privacy-settings, software, nicknames, accounts en ringtones alsof het de normaalste zaak van de wereld is en moet je daar zelf (soms) het woordenboek bij raadplegen. Een kant-en-klare handleiding zou best wel eens handig zijn.

Wie de digitale ontwikkeling van kinderen wil bijhouden of inhalen, komt een heel eind met het Gezinspakket E-safety. Hoewel het pakket gericht is op gezinnen, is het ook heel nuttig voor iedereen in het onderwijs en de kinderopvang. Digivaardig Digibewust heeft het pakket samen met UPC laten ontwikkelen. Er zit een invulboekje, een ouderboekje, stickers, situatiekaartjes en een diploma bij.
De begrippenlijst achter in het ouderboekje is verrassend compleet. Bovendien staan er allerlei links in over relevante onderwerpen, uitleg over hoe het ook al weer zit met auteursrechten op internet, een overzicht van populaire chattaal en waar je terecht kunt om eventuele problemen weer op te lossen. Heel praktisch dus.

Wie benieuwd is, kan het pakket in de Biebwinkel komen bekijken en een gratis proefexemplaar meekrijgen. Bij ouderavonden over Veilig Internet delen we de pakketten aan de aanwezige ouders uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten