vrijdag 27 mei 2011

Oldtimers


Elke dag een nieuw verhaal....

Superleuk, elke dag weer een nieuw boek op onze website.
Toch mogen we de "oudjes" niet vergeten. Wie kent ze niet, de klassiekers "Wij gaan op berenjacht", "Rupjes Nooitgenoeg", "Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft", "Raad eens hoeveel ik van je hou", "De mooiste vis van de zee", "Nijntje vliegt", "Platvoetje", "Monkie".....

Van al deze boeken heeft de afdeling leesbevordering leuke projecten gemaakt voor peuters en kleuters. Een aantal van deze projecten staat uitgestald in de Biebwinkel. Naast het boek dat centraal staat bevat de materialenkist zo'n 10 themaboeken, over hetzelfde onderwerp of van hetzelfde boekpersonage. Dit zijn zowel prentenboeken als informatieve boeken. Verder zijn er zoveel mogelijk materialen bij die in het hoofdboek voorkomen; knuffels, poppen, dieren en (gebruiks)voorwerpen.

Onze projecten zijn bedoeld om de kinderen nog meer leesplezier te geven en om het verhaal na te kunnen spelen. Daarmee stimuleer je ook de taalontwikkeling van jonge kinderen. Voor de leekrachten zitten er lessuggesties bij en bij de meeste projecten van Boekenpret zit een speel-ontdekboek voor de kinderen en ouders.

Momenteel staart "oldtimer" Monkie mij aan van af de kast van de boekwinkel De Giraf. Hij is niet alleen, het is een hele invasie. Je zou er hebberig van worden. En ze zijn nog in de aanbieding ook! Dus ik zou zeggen, kom langs en adopteer deze lieve aap. Maar wees snel, want op is op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten