dinsdag 16 september 2014

Hoe ik per ongeluk een boek schreef

Annet Huizing
Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd, maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Ze klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Terwijl ze samen kruiden planten, het tuinpaadje aanstampen en de oude wilg snoeien, leert Lidwien Katinka over show, don't tell en kill your darlings. En Katinka begint te schrijven. Over haar vader die verliefd is of een een midlifedinges heeft, over zijn nieuwe vriendin Dirkje, en over haar moeder, die overleed toen Katinka drie was maar die ze nu pas echt begint te missen.
Ondertussen heeft Lidwien haar eigen worsteling. Wat zal ze ooit nog een nieuw boek schrijven? Terwijl er een bijzondere vriendschap tussen de twee ontstaat, leert Katinka om te kijken naar wat áchter personages zit. En schrijft ze per ongeluk een boek.
Bij het boek zit een schriftje waar je zelf in kunt gaan schrijven. Hier en daar staan wat tips die je kunnen helpen bij het opschrijven. Want, staat er, het maakt niet uit waarover je schrijft. Het gaat erom hóé je het opschrijft. 
Vrijdag 10/10 komt Annet Huizing naar De Giraf om te vertellen over haar boek én om met lezers te praten over boeken lezen én boeken schrijven. Een aantal kinderen van ons leescomité komen in ieder geval en verder is iedereen vanaf 10 jaar meer dan welkom. Gratis!

Lemniscaat, € 14.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten