zaterdag 13 september 2014

Engelen van Venetië

Noëlla Elpers

Omdat ik over enkele weken het plan heb om Venetië te bezoeken, trekt deze titel onmiddellijk mijn aandacht. Het is weliswaar het slot van een historisch drieluik van deze auteur, maar het wordt tevens aangeprezen als een bijzonder en meeslepend verhaal over schoonheid, dat ook heel goed afzonderlijk is te lezen als YA-roman. Genoeg ingrediënten om nieuwsgierig van te worden.

Het verhaal wordt verteld door Piotto, de stiefbroer van Angelo. Piotto probeert Angelo te doorgronden. Het lot van Angelo wordt door zijn schoonheid bepaald, net zoals bij Violante. Als Angelo naar Venetië afreist, volgt Piotto hem – al is hij blind. Violante en Angelo zijn twee van de vele prachtige mensen die vereeuwigd worden door de beroemde Venetiaanse schilder Titiaan. Zij worden als het ware ongrijpbare ‘engelen’ die je aankijken vanaf een schilderij. Terwijl Piotto vertelt, ontdek je als lezer de ware aard van Angelo en wat de toekomst voor hen in petto heeft.

En als ik zie dat de auteur het motto ontleent aan een tekst over engelen van Rainer Maria Rilke, weet ik het zeker: dit boek gaat mee in de koffer!

Van Goor, € 15,99

Bestellen?

Elseline Knuttel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten