vrijdag 1 maart 2013

Voorleeswedstrijden PO en VO

Tussen februari en en april vinden er rondom de Bibliotheek A tot Z diverse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd en Read2Me!plaats.
Schoolwinnaars en kandidaten uit de groepen 7 of 8 en brugklasleerlingen maken zich op voor de strijd! De komende maanden wordt  duidelijk wie zich Voorleeskampioenen van Nederland mogen noemen in het Jaar van het Voorlezen 2013. Vorige jaar hebben kandidaten uit onze rondes hoge ogen gegooid.

Voor het PO zijn de lokale en regionale rondes in Ridderkerk en Dordrecht al gehouden. 20 februari jl. zijn Tess Bravenboer en Tessa de Boer winnaar geworden. Zij gaan door naar de provinciale ronde in Ridderkerk op 20 maart.

Winnares 2012 Bo Baars uit Dordrecht vertelt in onderstaand filmpje over haar ervaringen en geeft handige voorleestips aan kandidaten voor de Read2Me! wedstrijd.
Op 5 maart vindt de bibliotheekronde plaats tussen 8 schoolkandidaten van vier VO scholen in de Centrale Bibliotheek Dordrecht. Een publieksjury en een vakjury kiezen ieder een favoriet voor de provinciale ronde van Read2Me! op 10 april in Delft. Als ervaringsdeskundige is Bo daar als 1 van de juryleden gevraagd.

 
De meeste kandidaten kiezen hetzelfde voorleesboek tijdens de diverse rondes. Soms is kiezen van het juiste voorleesboek best lastig. Via sites als leesplein.nl, entoen.nu en boekenzoeker.org is het mogelijk om op leeftijd en per thema leuke, geschikte boeken te vinden. De bibliotheek en de boekhandel wil natuurlijk ook graag adviseren.
 
Wij wensen alle kandidaten veel succes en een aandachtig publiek toe, zodat hun prachtige stemmen en de voorgelezen fragmenten echt tot leven komen! Dat de beste maar mogen winnen.

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten