vrijdag 8 maart 2013

Boekenweek 2013

Van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart vieren we de 78e Boekenweek, met als thema Gouden tijden, zwarte bladzijden. Boeken en verhalen spelend in de roemruchte tijden van de vaderlandse geschiedenis staan dan centraal. Ook in de Bibliotheek A tot Z worden veel activiteiten georganiseerd in die periode rondom dit thema. Het programma is via de website terug te vinden en in onze brochure Te doen in de bieb.
1 ervan wil ik er even uit lichten: een expositie over geschiedenis in de Bibliotheek Walburg gemaakt door leerlingen van de 3e klas van het Walburg College in Zwijndrecht. Vrijdag 15 maart wordt deze tentoonstelling feestelijk geopend om 15.30 uur.

De CPNB heeft speciaal voor scholen een praktische website gemaakt met een docenten onderdeel en een leerlingendeel. Er staan handige themalijsten op (met links naar lezenvoordelijst.nl) en kant- en klare opdrachten rondom bijvoorbeeld het boekenweekgeschenk* De verrekijker van Kees van Kooten.

Op 20 maart kan iedereen kijken en deelnemen aan de Boekenweek LIVE! uitzending om 13 uur vanuit de OBA; een landelijk interactief uitgezonden schrijversbezoek met Edward van de Vendel en Anoush Elman, over het boek De gelukvinder (uit de Slash serie). Scholieren in de studio zijn afkomstig uit heel Nederland. In de uitzending zitten kunstzinnige bijdragen van diverse scholen met muziek, filmpjes en presentaties. Tijdens de uitzending kan er direct getwitterd worden, gebruik dan #bwlive, dan komen ze live in beeld.
De uitzending is leuker als je het boek zelf ook gelezen hebt. Het is te verkrijgen in de Kinderboekwinkel de Giraf of te leen in de bibliotheek.

Overigens biedt de website entoen.nu ook heel veel boekentips bij de vensters in de Nederlandse geschiedenis. U kunt dus zeker vooruit!

*Het Boekenweekgeschenk is gratis bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Word tijdens de Boekenweek lid van de bibliotheek en ontvang een voucher voor het Boekenweekgeschenk plus een Boekenbon t.w.v. € 5,-. Op zondag 24 maart kunt u vrij reizen met een boekenweekgeschenk.

Dominique Janssen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten