vrijdag 7 december 2012

Met een vliegende vaart door het verhaal!

De tip om het nieuwste boek van Marita de Sterck te gaan lezen, Niet zonder liefde* kreeg ik hier in de Giraf. Op de achterkant staat dat het is 'een stadsroman over vliegen' is... Een prachtig verhaal dat leest als een sneltrein!

Het verhaal van Arjun en Juma speelt zich af in minder dan een paar uur tijd, in het centrum van Antwerpen. Arjun is een traceur, die letterlijk allerlei hindernissen moet overwinnen om zijn geliefde Juma te volgen. Zij bevindt zich ondergronds, in de metro onder de stad. Achterin het boek kun je de hele route volgen op papier.
Een paar uur lang was ik in de ban van deze mooie Young Adult roman.

Via het laatste nummer van de Nieuwsbrief van Leesplein las ik dat Marita de Sterck auteur van de maand is en al een prijs ontvangen heeft voor dit boek. In het interview dat zij geeft vertelt ze meer over de achtergrond van dit boek en haar fascinatie voor het springen door traceurs. (Voor meer informatie: kijk op Wikipedia bij Parkour of PK).

Als sluitstuk zag ik onderaan de flitsende boektrailer die van dit boek gemaakt is. Ook goed om als smaakmaker te gebruiken in de klas! Dan kom je vanzelf in de ban van dit verhaal. Zie maar....

* Niet zonder liefde door Marita de Sterck (Querido, € 13,95)

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten