vrijdag 14 december 2012

Genieten van mooie verhalen in beeld

Er verschijnen steeds meer apps die gemaakt zijn naar aanleiding van (kinder-)boeken. De meest spectaculaire dingen kun je dan ineens met boeken... In de Biebwinkel kunnen we u een overzicht geven van al deze bijzondere apps voor kinderen.

Ik wil er eentje uitlichten:
Met Sinterklaas kreeg ik de Nederlandse vertaling van het boek The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore  (van William Joyce, uitgeverij Rubinstein) samen met de app voor op mijn IPad. Deze app biedt namelijk een interactiemogelijkheid met het boek. De boekenwereld van Marius Mindermeer komt ineens echt tot leven! De boeken vliegen  je om de oren. Door het echte boek te scannen verschijnen de plaatjes op de muren in je eigen kamer en wordt het verhaal verteld. Deze app is helaas alleen in het Engels verkrijgbaar, het boek is wel Nederlandstalig (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar).
Ik vond het een indrukwekkende ervaring en een ontroerend verhaaltje.
Dit zou best eens de toekomst van het boek kunnen worden....

Meer informatie is te vinden op deze site: http://morrislessmore.com/


Misschien wilt u rondom de Kerst samen met kinderen sowieso gaan genieten van mooie verhalen? Dan is het raadzaam om deze Kerst- en winterspecial van Mediasmarties eens te bekijken. Voor kinderen tussen 0 en 10 jaar worden allerlei (nieuwe en oude vertrouwde) televisieprogramma's, DVD's, films, websites, en (online) games besproken. Een korte inhoudsbeschrijving en een leeftijdsadvies helpen je daarna op weg.
Ga maar lekker kijken en lezen! Spannende dagen toegewenst!

Dominique Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten