dinsdag 4 november 2014

Mulberry House

Kristine Groenhart
Mahjoelien, Mario, Marge...... nee het lukt niemand om Marjolein's naam goed uit te spreken op haar nieuwe kostschool. En zelf tobt ze behoorlijk met de Engelse taal, alleen al als ze de instructies voor het Standaard Uniform leest. Wat zijn top buttons, tights en bra's.... ? Marjolein hoort tot haar schrik dat het bovenste knoopje van het overhemd ten allen tijde dicht moet, dat onder de rokken (knee-length!) er panty's gedragen moeten worden én de bh's alleen wit of huidkleurig mogen zijn.
Het is een grote overgang voor het 13-jarige meisje dat met haar ouders naar Engeland verhuist en op een kostschool voor meisjes wordt geplaatst. Ze kent vooral de leuke en spannende verhalen uit de kinderboeken die ze erover gelezen heeft. Maar zal het in werkelijkheid ook zó zijn. Gelukkig heeft ze al snel twee goede vriendinnen, de zusjes Sam en Pam, met wie ze zelfs een weekend naar hun ouders in Londen mag.

De in Dordrecht geboren Kristine Groenhart heeft zelf als kind veel kostschoolverhalen gelezen en dat is te merken. Ze nam me moeiteloos mee naar dit oude schoolgebouw en ik leefde als lezer mee met alle hobbels die Marjolein moet nemen in deze andere wereld. Je voelt hoe iedereen naar haar kijkt en hoe eenzaam ze zich soms voelt. Het lucht je enorm op als ze meer voor zichzelf én haar identiteit gaat opkomen. Een écht meidenboek wat je in één ruk uitleest.

Vanaf 10 jaar
Ploegsma, € 13.99

bestellen?

Wilma Verhoeven

NB. Woensdag 5 november wordt het boek om half 5 gepresenteerd in onze winkel en zal Kristine het eerste exemplaar overhandigen aan......??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten