woensdag 27 augustus 2014

Pesten: stop!

Veronique Puts

Wat is er mis met rood haar? Ik hou van lekker eten! Later word ik wetenschapper en doe ik een heel belangrijke ontdekking. Ik word de beste dj van de wereld!

Dit is een boek om kinderen die te maken krijgen met pesten te helpen. Niet alleen een pester kan leren zijn gedrag aan te passen, ook een slachtoffer kan leren om anders om te gaan met zijn omgeving. Dit boek kan daarbij helpen. Iedereen weet het: kinderen kunnen heel gemeen zijn tegen elkaar. Onaardig zijn, intolerant zijn en elkaar veroordelen lijkt makkelijk, opkomen voor een ander schijnt zoveel moeilijker. Maar vriendelijkheid en tolerantie zijn eigenschappen waarvoor je kunt kiezen, die je kunt aanleren. Wie dát onder de knie krijgt, heeft alles in huis om een held te worden op school.

Verschillende perspectieven (het gepeste kind, de pester, het kind dat er tegenin wil gaan, een wijze oma, een leerkracht) komen aan bod, waardoor je het pestgedrag van verschillende kanten leert te bekijken. Je krijgt ook concrete tips om het pesten te doorbreken.

Leopold, vanaf 8 jaar
€ 12,99

Bestellen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten