woensdag 25 juni 2014

De piloot en de kleine prins

Peter Sis

Antoine de Saint-Exupéry werd geboren in Frankrijk in 1900, toen vliegtuigen net werden uitgevonden. Hij droomde van vliegen en werd een van de eerste piloten die post bezorgde. Hij vloog over bergen, trotseerde stormen, probeerde vliegrecords te breken, stortte enkele keren neer. Vanuit zijn vliegtuig reflecteerde hij op het leven op aarde en in de lucht, en dit inspireerde hem tot schrijven. Dit boek is een ode aan Antoine de Saint-Exupéry, auteur van De kleine prins.

De manier waarop De Saint-Exupéry de wereld beschouwde vanuit de lucht, doet me erg denken aan de manier waarop astronaut André Kuipers naar de aarde keek vanuit de ruimte. In beide gevallen leverde het andere perspectief een nieuwe kijk op de wereld en het leven op.

Peter Sis (1949), auteur en illustrator, werd in 2012 bekroond met de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs voor zijn illustraties. Hij werkt vanuit blanco boeken, waarin hij schetsen, ideeën en afbeeldingen, zoals hier een oude ansichtkaart, verzamelt, die hij later uitwerkt tot prentenboek.
Hieronder een pagina uit het inspiratieboek voor De piloot en de kleine prins. Dit alles heeft geleid tot een prachtig, sfeervol prentenboek, dat mij op de laatste bladzijde kippenvel bezorgde...Uitgeverij Clavis
€ 17,95


Elseline Knuttel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten