vrijdag 28 februari 2014

Applaus voor jou!

Theaterlezen is samen lezen met anderen. Met kinderen in je klas, met je juf of meester, je ouders, met je vriendjes, verzin het maar. Elseline Knuttel (eigenaresse uitgeverij De Inktvis) rondde in 2012 haar Masteropleiding (SEN) Dyslexie- en Leesspecialist af, met een onderzoek naar  de mogelijkheden van 'Theaterlezen' voor zwakke lezers. Vanochtend beleefden we samen met haar het spannende moment om de twee nieuwe titels Kikkers, kikkers en nog meer kikkers (Elle van Lieshout en Erik van Os/ill.Lars Deltrap) en Verkeerd verbonden (Annemarie Bon/ill. Eric Heuvel) uit te pakken.
De eerste titel is geschreven voor kinderen van 7, 8 en 9 jaar en bevat verhalen, weetjes, moppen en versjes over kikkers. En over Kai en Kim, een kikkerist en een kok.
Verkeerd verbonden is bedoeld voor 10, 11, 12 en 13-jarigen en hierin lees je moppen, telefoongesprekken en verhalen. Over verliefdheid, plastic soep, een spannende zeiltocht en nog veel meer. Bovenaan elke tekst zie je hoeveel rollen er zijn en een kleur geeft aan wat voor soort tekst het is. Dat het allemaal losse en verschillende soorten teksten zijn maakt deze theaterleesboeken bijzonder ten opzichte van reeds bestaande. Juist voor zwakke lezers zijn dit soort korte teksten uitermate geschikt. Achterin de boeken geeft Elseline Knuttel zelf tips voor theaterlezen, o.a.over intonatie, gebruik van leestekens en het afsluitende optreden. Waarbij natuurlijk het applaus voor jou is!

De Inktvis, € 16.95 (per deel)
bestellen?

Wilma Verhoeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten