woensdag 14 augustus 2013

Igor Stippelkampioen

Guido Van Genechten

Terwijl de Kinderboekenweek in oktober nog ver weg lijkt, weten wij als kinderboekverkopers wel beter. De winkel stroomt vol met thematitels die allemaal te maken hebben met het thema van dit jaar: 'Klaar voor de start - kinderboeken over sport en spel'.

Zo ook het prentenboek Igor Stippelkampioen, niet alleen thematitel, maar ook kerntitel, dat wil zeggen het CPNB er lessuggesties bij ontwikkelt voor de scholen. Door deze suggesties kunnen leerkrachten zich tijdens de Kinderboekenweek (en daarna) laten inspireren. Ons idee is dat, wat je ook aan activiteiten rond het boek bedenkt en organiseert, het boek zelf en het (voor)lezen hoort centraal te staan! Tijdens de Kinderboekenweek een beetje extra feestelijk, maar verder elke dag en week van het jaar...
En gelukkig zijn er veel prachtige boeken die daartoe uitnodigen.

Igor is nog erg klein, maar weet toch zijn sterke kanten te benutten tijdens de Stippelspelen, sterk lijkend op de Olympische spelen. De moraal van de Stippelspelen is dat meedoen belangrijker is dan winnen. Als kleine Igor ten slotte ook een medaille wint voegt hij daar nog aan toe: 'Weet ik, want als je niet meedoet, kun je niet winnen.' Eind goed, al goed.

Uitgeverij Clavis, vanaf 3 jaar
€ 12,95

Bestel hier

Elseline Knuttel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten