donderdag 21 april 2011

Een kijkje nemen in het puberende brein

De nieuwste ontdekkingen over het brein van jongeren tussen de 10 en 25 jaar worden op dinsdag 24 mei besproken tijdens de lezing ‘Puberbrein Binnenstebuiten’ in de Bibliotheek A tot Z. Door middel van een interactieve presentatie geeft spreker Jonneke Kruse een kijkje in de beleveniswereld van deze pubers. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in vestiging Ridderkerk Centrum.

De jeugd van tegenwoordig
Volwassenen hebben altijd al een mening gehad over 'de jeugd van tegenwoordig'. Vaak trekken ze vergelijkingen met hun eigen jeugd en vragen ze zich af of het wel goed gaat met de jonge generatie. In deze tijd zijn er volop alarmerende verhalen over comazuipen, happy slapping, breezerseks en gameverslaving. Toch gaat het in die berichten uiteindelijk maar om 5 tot 10 procent van de jeugd. Over die andere 90 procent horen en zeggen we weinig. Hoe zit het met de gemiddelde puber? Wat maakt hij of zij mee op de weg van kindertijd naar volwassenheid?

Lezing als hulpmiddel Puberbrein Binnenstebuiten is interessant voor iedereen die regelmatig met jongeren te maken heeft. Voor ouders kan deze lezing een houvast bieden en voor docenten, marketeers, hulpverleners en beleidsmakers kan het zowel een eyeopener als een handig hulpmiddel zijn.
Bezoekers van de lezing kunnen hun kaarten kopen aan de balie van de bibliotheekvestigingen in Ridderkerk of via de webwinkel op de site van de Bibliotheek A tot Z: www.debibliotheekatotz.nl.

YoungWorks
Jonneke Kruse is senior adviseur bij YoungWorks. Deze organisatie houdt zich bezig met onderzoeken naar jongeren en het organiseren van projecten voor en over jongeren. Daarnaast heeft dit bureau ruim 15 jaar ervaring met het geven van advies aan overheden, bedrijven en (onderwijs)instellingen over het bereiken van en communiceren met jongeren.

Boek Puberbrein Binnenstebuiten
De presentatie wordt gegeven aan de hand van het boek Puberbrein Binnenstebuiten. In het boek bespreken schrijvers Huub Nelis en Yvonne van Sark -beide directeur van het communicatiebureau YoungWorks- de ontwikkeling van jongeren. Dit doen zij vanuit van het neurobiologisch inzicht dat het menselijk brein pas volgroeid is rond het 25e levensjaar. Het boek helpt het gedrag van jongeren te begrijpen en plaatst dit gedrag ook in een maatschappelijk perspectief. Puberbrein Binnenstebuiten evenals andere boeken over dit onderwerp zijn te leen in de Bibliotheek A tot Z.


In het kort:
Wat: lezing Puberbrein Binnenstebuiten
Wanneer: dinsdag 24 mei 2011
Waar: bibliotheekvestiging Ridderkerk Centrum, Sint Jorisplein 77
Toegang: € 5,- voor leden / € 6,- voor niet- leden
Voor wie: alle geïnteresseerden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten