vrijdag 4 februari 2011

“Elke dag een nieuw verhaal”De jarenlange samenwerking tussen de Bibliotheek A tot Z en de kinderboekwinkel De Giraf op een bijzondere manier voortgezet

Op maandag 31 januari hebben Ankie Kesseler, directeur van de Bibliotheek A tot Z, en Wilma Verhoeven, eigenaresse van De Giraf, de sleutel van het pand aan de Groenmarkt 163 in ontvangst genomen. Onder de noemer “Elke dag een nieuw verhaal” willen de bibliotheek en kinderboekwinkel gezamenlijk dé toegangspoort zijn voor leesbevordering in Dordrecht en omstreken. Deze maand worden winkel en loket ingericht om op 1 maart de deuren te kunnen openen. De officiële én feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 1 april om 16.30 uur.

Samenwerking de Bibliotheek A tot Z en kinderboekwinkel De Giraf
Kinderboekwinkel De Giraf gaat verhuizen. De karakteristieke winkel met de girafnekken aan de gevel verhuist naar het pand aan de Groenmarkt 163, pal naast de centrale vestiging van de Bibliotheek A tot Z. De bibliotheek en de Giraf worden niet alleen buren, maar ook huisgenoten of beter gezegd winkelgenoten. De reeds jarenlang bestaande samenwerking tussen beiden wordt voortgezet door samen het pand te betrekken. Onder de noemer “Elke dag een nieuw verhaal” willen de bibliotheek en kinderboekwinkel gezamenlijk dé toegangspoort zijn voor leesbevordering in Dordrecht en omstreken. De Giraf met de verkoop van kinderboeken en aanverwante artikelen, en de bibliotheek met een leesbevorderingsloket dat zich richt op scholen en instellingen. De bibliotheek heeft een uitgebreid assortiment leesbevorderingsprogramma’s, projecten en collecties die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Daarnaast zijn er projecten op het gebied van mediawijsheid. Leerkrachten van het basis- en het voortgezet onderwijs, medewerkers van peuterspeelzalen, kinderopvang en buitenschoolse opvang, (groot)ouders en verzorgers, Pabo-studenten, kortom iedereen die betrokken is bij de taalopvoeding van kinderen en jongeren vindt aan de Groenmarkt 163 een passend advies of product. Door de combinatie van bibliotheek en kinderboekwinkel wordt kennis en deskundigheid op het gebied van leesbevordering gebundeld en versterkt. Zo zullen bibliotheek en winkel tijdens jaarlijks terugkerende evenementen als de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen gezamenlijk naar buiten treden door het organiseren van activiteiten en presentaties.

1 opmerking:

  1. samenwerking als buren van bibliotheek en kinderboekwinkel, wat een leuk initiatief! Veel succes met de verbouwing.

    BeantwoordenVerwijderen